Szentirmai Péter

A tervezõi tevékenységet 25 éves koromban, 1965-ben kezdtem. Munkaviszonyom elsõ tíz évében szerszám- és készülékszerkesztéssel, késõbb célgéptervezéssel, a Magyar Gördülõcsapágy Művek önálló kutatójaként pedig csapágyipari gyártmányfejlesztési problémák megoldásával foglalkoztam.

1969 óta a járműiparban dolgozom, ahol elõbb a Debreceni XIII számú Autójavító Rt tervezői csoportvezetõje, majd műszaki osztályvezetõje, a nyugdíjba vonulásom elõtti három évben pedig műszaki igazgatóhelyettese voltam. E vállallatnál töltött idõ alatt technológiai tervek és speciális technológiai berendezések, jármű átalakítások és jármű összeépítések tervezésével, a beruházások bonyolításával, az üzemfenntartás irányításával és egyéb vezetői feladatok megoldásával foglalkoztam.

1995 óta magántervezõként dolgozom, foglalkozom szerszám, készülék- és célgép tervezéssel, jármû átalakítások és jármû összeépítések tervezésével.

Pályafutásom során több jelentős újításom volt és díjat nyertem országos tervpályázaton is. Tevékenykedtem a Közlekedéstudományi Egyesületben, tanultam Ingolstadtban az Audi Autounionnál, valamint Szentpéterváron az Auto Glavnij Transzport vendégeként. Jelenleg tagja vagyok a Magyar Mérnöki Kamarának és a hegesztett szerkezetek tervezõi, valamint a közlekedési szakértõi tanúsítvány megszerzése után, 1994 óta gépjárműtervezés műszaki szakértõ vagyok, egyike annak a néhány tervező kollégának, akik a Közlekedési Fõfelügyelet engedélye alapján mások által készített gépjármű összeépítési terveket ellenőrizhet és ellenjegyezhet.

Szentirmai Péter